Az ELO olyan szoftvermegoldásokat fejleszt, melyek segítségével Ön, a papír alapú munkafolyamatait könnyedén digitálisra válthatja.
További információ:

Mi megtaláljuk a legjobb megoldást Önnek

 

ELO ügyfelek

  • Fotav Zrt.
  • DMRV Zrt.
  • Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
  • Vecsési Egészségügyi Szolgálat

Ügyfél Referenciák

AKTUÁLIS ELO HÍREK

Az ELO mobil eszközökre modul már Blackberry-hez is!

2014. október 7.  Az ELO Digital Office a stuttgarti DMS Expo-n mutatja be legújabb "ELO 9 mobil eszközökre" mobil alkalmazását Blackberry platformra. Ezzel a stuttgarti központú ECM-gyártó már Blackberry app-et is kínál az Apple iOS és Android verziójú app-ek mellé. Az ELO Digital Office vevői és partnerei igényeinek és kéréseinek megfelelően fejlesztette ki a Blackberry app-et. Az ELO ECM app mostantól letölthető a Blackberry World-ből.

ELO DMS Desktop 9: ECM és Microsoft Office kombinációja

Az ELO Digital Office a 2014. október 8-10-i, stuttgarti DMS Expo kiállításon mutatja be az ELO DMS Desktop modul 9-es verzióját. A termék megvalósítja a Microsoft Office világba történő tökéletes inetgrációt. Lehetővé teszi a felhasználók számára az ECM funkciók közvetlen használatát a megszokott munkakörnyezetből, mint a Microsoft Outlook, Word, Excel vagy PowerPoint alkalmazások. Az ELO DMS Desktop 9 az ELO 9  ECM megoldás csomag része, de különálló termék elemként is megvásárolható.

Az irodai kommunikácó világát még mindig a Microsoft Office uralja. Ennek a ténynek logikus következménye volt, hogy ECM szoftverünket ehhez a szoftver családhoz kell illesztenünk. Az ELO DMS Desktop alkalmazással a felhasználók az ECM funkciók teljes skáláját kihasználhatják és közvetlenül érhetik el az ECM adatbázist a Microsoft Outlook, Word, Excel és PowerPoint programokból. Ez hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé, mivel a felhasználónak nem kell megtanulnia egy új ECM szoftver használatát vagy egyszerre több program-ablakban dolgoznia.

Az ELO DMS Desktop 9 kliensek a Microsoft Office és Microsoft Outlook programokhoz egy nagyteljesítményű dokumentumkezelő rendszer (DMS) minden főbb funkcióját biztosítják. A felhasználók a szokott módon dolgozhatnak a dokumentumokkal a Microsoft alkalmazásokban. Annyi a különbség, hogy a dokumentumok a helyi merevlemez vagy céges fájlszerver helyett az ELO adatbázisban kerülnek biztonságos mentésre. A felhasználó egyszerűen navigálhat az adatbázisban, és az ELO kliensbe integrált megfelelő programmal dolgozhat a szükséges dokumentumokkal.

Az ELO DMS Desktop ECM funkciói röviden:

  • Újonnan létrehozott Microsoft Office dokumentumok közvetlen archiválása (Excel, Word, PowerPoint)
  • Dokumentumok és mappa struktúrák egyszerű archiválás az ELO-ba drag-and-drop segítségével.
  • Archivált dokumentumok kényelmes szerkesztése (automata kikölcsönzés/visszahelyezés)
  • Közvetlen elérés az ELO adatbázishoz
  • Hatékony fulltext adatbázis keresés az ELO-ban az iSearch technológián keresztül
  • Egyénileg konfigurálható eszközsor

Az ELOprofessional 9 és ELOenterprise 9 szoftverek már alap elemként tartalmazzák az ELO DMS Desktop 9 modult. A felhasználók kiválaszthatják a kívánt klienst munkájukhoz. Az ELO-t még nem ismerő ügyfeleink megvásárolhatják az ELO DMS Desktop terméket külön is, hogy kedvező áron ismerhessék meg a hatékony elektronikus dokumentumkezelés világát.

Tovább a hírekhez

Rólunk

A vállalat sikere a vállalati kultúrán nyugszik. Az ELO mottója: munkatársaink és partnereink mindannyian az ELO nagy családjához tartoznak. Ismerje meg cégünket, és váljon Ön is a család részévé.

Tovább